Frognerfin 

Det var en gang en arkitekt som dro på befaring for å se om hun kunne hjelpe en kunde med å tegne en skrivepult. I løpet av den første timen begynte de å diskutere hva hun EGENTLIG ønsket seg. I løpet av den andre timen ropte kunden "Jooooon, vi må skift de her golvan!! Mye annet har skjedd siden da blant annet med en enorm egeninnsats fra mine oppdragsgivere. Skrivepulten ble aldri laget, den har de egentlig ikke behov for lenger, men badet er utvidet og det er blitt plass til badekaret de ønsket seg. Et gammelt framskap er pusset opp. En fantastisk betongvask med skuff av bambus er laget på spesialmål. De gamle dørene er kopiert og blitt utgangspunkt for nye skyvedører. 6 m lange Douglasgranplanker er på plass. Soverommet har fått spesialsnekret garderobe. Kjøkkenet er flyttet. Barnerom er laget på skreddersøm og rommer også bibliotek, walkin og hyggelige gjester. Det er en lang vei når man gjør hver detalj til et kunstverk. Rom for rom. Brikke for brikke. En fantastisk reise.

Det er veldig gøy å legge ambisjonen høyt for det blir jo så uendelig vakkert.
Vi er veldig glad og takknemlig for den fantastiske innsatsen du har lagt ned i dette prosjektet og vi er veldig fornøyd og stolt over resultatet vi har fått til sammen. Dette hadde vi aldri klart å få til uten deg!!
— Merete Land

La Perle - et Feng Shui-hjem!

Oppdragsgiver og jeg traff hverandre da jeg holdt et foredrag på et FengShui-seminar om sammenheng mellom bokvalitet og livskvalitet. Hun tok kontakt rett før de dro på visning på et bittelite hus på en fantastisk drømmetomt helt nede ved sjøen. De fikk huset, jeg fløy til Stavanger og sammen har vi planlagt hvordan det lille hvite huset best mulig skal romme alt de ønsker seg av gode opplevelser. De er to familier som skal bli til en. To boliger på til sammen over 400 m2 skal bli til en på ca 140 m2. Denne skal fylles med matlaging, lekselesing, boblebad, hjemmekontor, filmkvelder, gode samtaler ved peisen, et hav av venner og mengder med kakao og champagne. Ja, det er i høyeste grad mulig. Man kan leve mange og godt på liten plass, det handler mye om innstilling. I tillegg kan man gjøre veldig mange lure knep for å utnytte plass, hindre rot og ikke minst skape gode sosiale og private soner. Nå er det endelig ferdig, vi har jobbet med god energiflyt, elementer og farger, ute og inne. Det er blitt et fantastisk lite Boutique Hotel av et hjem. 

“Vi har nå hatt byggmester her som mente alt det vi har tenkt på er mulig. Han gav deg mye kred for å være en arkitekt som tenkte bruk, logisk og skikkelig :-)”
— Grete Christoffersen, før ombygging
Nina er en fantastisk arkitekt som tenker helhetlig! Hun kommer med spennende tanker, forslag, utfordrer og inspirerer til å tenke nytt. Alle familiemedlemmene har blitt hørt og føler seg ivaretatt i prosessen. Nina har hele tiden i tankene at hjemmet skal oppfylle alles krav, aktiviteter og drømmer. Vegger er blitt flyttet, huset er blitt utvidet, alle har fått et rom, og fellesarealene er mange. Vi har fått et familiehjem som fungerer utmerket i hverdagen og er et unikt samlingspunkt til fest. Samtlige besøkende kommenterer at her har arkitekten utnyttet mulighetene maksimalt og fått til noe helt spesielt. Huset er ikke stort men det er utnyttet slik at det oppleves som et stort hjem med hjerterom og god energiflyt. Nina er en herlig samarbeidspartner som spiller ball om det
meste. Trenger du en arkitekt - ikke nøl - Nina anbefales på det varmeste!!
— Takknemlighetsklem, Grete

Sandøya

Hytta på Sandøya er en arvet familiehytte og eierne ønsket å bevare følelsen av enkelhet og hygge, samtidig som de sårt trengte flere soverom og ønsket seg bedre kontakt mellom ute og inne. Løsningen ble ombygging og en liten utvidelse av soveromsdelen med nytt bad. Gjennom god planlegging fant vi ut at de også svært gjerne skulle hatt litt større kjøkken og en bedre gang, hvilket resulterte i et bittelite tilbygg på motsatt side med store vinduer og utsikt fra kjøkkenbenken mot havet. Et lite grep med ekstremt stor effekt. Sånt gjør både arkitekt og oppdragsgiver lykkelig! :)

Gjennom bruk av Fin Strek har vi fått løsningsforslag og tips til å gjøre justeringer på hytta som øker feriens velvære ytterligere.
— Joakim Teksten
Nå har jeg for første gang vært på den nye hytta på høsten. Kom meg ikke ut før i 13-tida idag, for det var så deilig å sitte inne og  se ut -  selv om sola skinte fra blå himmel. Hanna og jeg satt lenge inne på benken i stua og tegnet, samtidig som vi fulgte med på båtene ute. Og det etter en deilig, sval natt med utsikt over lysene i den mørke fjorden. Flink arkitekt.
— Ingvild Kirkehei

Lisadell 

Lisadell er en elsket tømmerhytte ved Rakke i Stavern. 6 måneder i året er den stappfull av glade venner og familie og oppdragsgiver ønsket seg nytt bad, bod, mer lys og luft og mer aktivitet på forsiden av hytta. Hele familien fikk være med på Fin streks intervjurunde og det kom frem mange ønsker og utfordringer. Løsningen har blitt at vi rev badet alle mislikte, og har bygget en helt ny soveromsfløy med pergola og spiseplass mellom den og gamlehytta- samt åpner fasaden i vinterhagen - som skal få vedovn og minibibliotek. I sommer var det uten problem plass til 18 stykker på overnatting og det ble 100-års-jubileum på den nye plattingen. 

For en glede å komme hjem etter lang arbeidsdag og se på bilder. For en inspirasjon du er å jobbe sammen med!! Skal kose meg med bilder og pinterest utover natten. Synes det blir så fint og det treffer så flott!!
— Lillebeth Larun

Casa Nordstrand

Familie på 4 hadde allerede planlagt et tilbygg med utvidelse av kjøkken, entré og ekstra soverom. Da de skulle sette i gang ønsket de seg hjelp til å gå gjennom tenkt planløsning samt valg av materialer og møbler og finne sin interiørstil. Superbra resultat med glade eiere. 

Tusen takk for mange gode innspill og ideer, som gjør det lettere for oss å tenke litt ut av boksen, og komme med endelige ønsker.
Jeg kjenner virkelig på hver eneste dag at jeg har fått alle de bruksområdene jeg ville - og rett atmosfære.
— Eli Tangen

Det hvite hus

Familien på 4 trengte mer plass! Eneboligen på Ingieråsen var et eksempel på god arkitektur fra 60-tallet, Det er ikke alltid at et tilbygg trenger å være så spektakulært, tvert imot. Vi løste det med en enkel forlengelse av huset, men fylte det med en voksen-suite; lekkert bad, bibliotek med daybed, store vinduer og god takhøyde samt et deilig, luftig soverom. Underetasjen ble utvidet med mer bodplass og verdens deiligste vaskerom med egen inngang. Barna overtok den gamle soveromsfløyen og har slik fått ekstra plass til felles lekeareal og eget bad. Hagen og inngangsparti er oppgradert og ny garasje på plass. Det er som om huset endelig har blitt det det alltid var ment å skulle være. 

“Nå har vi vært igjennom tegningene og behovsanalysen:) Her har du gjort en bra og detaljert jobb og vi setter stor pris på at vi får se på mange alternativer!”

 

 

 

 

“Det går fint! Vinduer og innerdører kommer neste uke, og så starter maleren. Kom og se!”

— Merete Lieng

Thomleplass

En vakker gammel leilighet i Oslo skal sakte transformeres til et hjem. Arne og Maria var noen av de første som måtte svare på alle spørsmålene mine. Mye kom frem i løpet av denne fasen. Vi tok valg sammen og skapte en ambisiøs plan for leiligheten. Rom for rom har de gått i gang. Farger er prøvd ut, garderobe er bygget og en enorm daybed i biblioteket er på plass. Vi har vært på Pinterest sammen i flere år nå og vi gleder oss over at stadig flere deler av planen blir til virkelighet. En baby har nå kommet til og snart er det behov for barnerommet jeg tegnet. Brikke for brikke faller alt på plass. (Bildene er fra før endring, gleder meg til å vise dere resultatet!)

Tusen takk for spennende skisser og inspirerende mailer! Ved første blikk og skumming virker det som du treffer svært bra, og bedre enn vi evner å forestille oss det selv.
— Maria M Tveten
Selv om vi ikke har gjort så mange fysiske endringer foreløpig har vi tatt mange beslutninger. Vi har bestemt oss for å bo her en god stund og vi har tvunget oss selv til å definere hva et hjem er for oss, og hva vi setter høyest når det må prioriteres. Fra å tro at vi er åpne for alt, har vi landet på noen helt tydelige preferanser.
— Arne Simensen

Villa Bestum

Til slutt vår egen leilighet i en over hundre år gammel sveitservilla. Vi var alene om å legge inn bud da vi kjøpte. Da vi solgte to år senere var det full budkrig. Det er ofte små grep som skiller det ingen vil ha og det som alle vil ha. Som regel handler det mest om å legge til litt kjærlighet. Male i farger du liker, skape et interiør du koser deg i. Gjøre planløsningen funksjonell. Jeg for min del savner mest det ikke-praktiske: vinterhagen med tusen blomster og den turkise coctail-salongen! 

Som arkitekt har jeg fått jobbe med mange leiligheter gjennom årene og jeg elsker det. Å gå opp trappene i en bygård for første gang, lure på hva og hvem som skjuler seg bak inngangsdøren, er en uslåelig følelse. Det er mye som er gitt når man jobber med leiligheter, faste rammer, mange føringer. Samtidig kan man jo egentlig endre på det meste. Vegger kan flyttes på, nye åpninger kan lages. Plutselig har du plass til livet du vil leve!
— alt-er-mulig-Nina