Det er DITT hjem! Jeg jobber mye med å bli kjent med akkurat deg. Hvordan lever du, og ikke minst hvordan vil du leve? Hvordan bruker dere hjemmet deres i dag? Hva er ønskene for ny situasjon? Det skal stå ditt navn på hjemmet ditt når vi er ferdige, ikke mitt.

Hvem er DU? Fin streks kunder er boligentusiaster. Med det mener jeg engasjerte mennesker som ønsker å ta del i den prosessen det er, og bør være, å skape et godt hjem. Vi skal skape et hjem som er funksjonelt  og kjennes godt å bo i, også for andre som skal overta det en dag (selv om mitt mål er at du aldri vil flytte igjen!).

Hvor mye må gjøres? Å bygge nytt eller om koster. De aller fleste må inngå kompromisser. Noe av det viktigste jeg kan hjelpe deg med er derfor å finne ut akkurat hva dere faktisk trenger, kanskje kan arealet dere allerede har utnyttes mye bedre. Å trylle med centimetere er noe av det morsomste som finnes! Jeg lover deg at du vil bli overrasket over hva som faktisk er mulig, og over hvor lite som ofte skal til! Fin strek elsker å komme på befaring. Du trenger ikke rydde en gang, jeg vil se hjemmet ditt akkurat sånn du bor nå! Vi finner ut hva du ønsker deg mest- og en måte å få det til på! Det funker- hver gang!!

foto: nina hurum

foto: nina hurum

Hensikten med god boligplanlegging er å avdekke dine drømmer, ideer og verdier. Det medfører også en mer økonomisk og oversiktlig prosess. Med en god behovsanalyse blir vi godt kjent og jeg kan kjenne meg trygg på at rådene jeg gir er tilpasset akkurat deg!
— Nina, entusiastisk arkitekt i Fin strek

 

Slik går vi frem:

 

1 KICKOFF

Sprudlende idémyldring og hodebløtlegging. Fin strek stiller som sparringspartner. Vi går gjennom boligen og ser på ønsker, drømmer og muligheter. Hovedmål: prosjektavgrensning.

2 FIN PLAN

Hovedmålsettingen er at vi skal finne ut hvordan deres bolig skal bli et godt hjem for akkurat dere og jeg skal hjelpe dere med å finne ut av hva som bør prioriteres og hva som kan gjøres når. Dere får et gjennomtenkt forslag til planløsning basert på behovsanalyse og befaring. Fin strek lager 3D-modell slik at vi kan ta ut ulike views som gjør det enklere å se for seg løsningene. Vi skal lage visionboard (på Pinterest) der jeg vil bistå som sparringspartner gjennom prosjektet. Gjennom intervju, analyse, workshop og skissefase lander vi “superløsningen” i form av en plantegning som skal brukes som utgangspunkt i deres videre arbeid.

3 BROBYGGING

Du står med arkitekttegningen i hånden og er strålende fornøyd med den gode planen vi har laget. Du ser for deg boligen din i versjon 2.0. Hva nå? Skal du sette av arkitekten på stasjonen, ringe snekkeren og sette full fart mot luftspeilingen du ser langt der fremme? For det er en luftspeiling. Ingenting er ferdig og nå må alt avklares. Selv om du nå tenker at du vet hvordan du vil ha alt så vil måten du håndterer denne fasen kunne bety forskjellen mellom et fantastisk hjem - og helt krise der det kjennes som du er i bunnen av en kløft med sure håndverkere og budsjettsprekk. Ble du nervøs? Ingen fare. Nina hjelper deg med å bygge bro over alt dette - og SÅ kan vi løpe helt i mål!

4 HELT I MÅL

Vi har laget budsjett, avklart materialer og produkter, vi har hatt entreprenør på besøk som sier at alt vi har tenkt på er mulig- også innenfor den kostnadsrammen som er satt opp. Det er laget kontrakt, alt er spesifisert og det er avklart bestillingstid på de ulike produktene som skal leveres. Startdato for snekker avtales - og ikke minst sluttdato. Dagbøter er avtalt ved for sen levering. Det er avklart hva som skjer om kjøkkenbenken plutselig blir forsinket. Selv ikke nå er det mulig å forutse alt, men vi har gjort de beste forberedelsene som kan gjøres. Målstreken er i sikte.